| Poster |
Message |
Erkki
|
84` Firebird 5.7L
Need pesukapid lahustavad ploki küljest ära õli ja muu liga, aga roostet ei võta. Olen aeg-ajalt sama probleemi ees. Malmplokid olen puhastanud terasharjaga rellaka otsas ja aluplokid olen viinud Lowtown'i aquablast'i.
El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp... |
| 06.12.2025 at 22:04 |
|
tehh |
84` Firebird 5.7L
Ma saan aru, et probleemiks on erinevate kanalite läbipesu. |
| 07.12.2025 at 19:43 |
|
uputaja
|
84` Firebird 5.7L
Survekaga pesed. Seal on oluline, et tõmbad tagumise kaane juurest plastkorgi välja.
| 07.12.2025 at 21:07 |
|
savi |
84` Firebird 5.7L
Reedel läks plokk kohaliku pesukapi pessu – tahtsin näha, mis sealt üldse välja tuleb. Esmamulje oli ausalt öeldes veidi pettumus, aga laias laastus on suurem õline kiht nüüd pealt maas. Nagu Erkki ütles: edasi peaks juba harjaga üle käimisest piisama.
Kohati tundub ettevõtmine ikka korralik “põlve otsas ehitamine”.

Klapid peab kindlasti üle käima ka. Ilmselt kui plokk enamvähem ja jupid tellitud, siis tegelen kaantega edasi.
| 07.12.2025 at 22:12 |
|
uputaja
|
84` Firebird 5.7L
Ma lasin ploki soodaga puhtaks. Strat. augud kinni ja sai tahe. Lisaks tasub ka rihtlatiga plokipinnad üle käia, sest minu omal olid poldiavade ümbrused üles kerkinud. ennetuseks said tööpinnad üle lihvitud.
| 07.12.2025 at 23:17 |
|
savi |
84` Firebird 5.7L
Kuna kiideti Hiina päritolu kartereid, tellisin Aliexpressist ühe madaldatud F-body variandi. Muidu on kõik vahva: 190 EUR koos saatekuluga on kõvasti parem kui Holley 600 EUR. Komplektis olid poldid, tihendid, õlivõtutoru ja kindlasti veel midagi.
Meele tegi mõruks aga see, et õlivõtutoru kilekoti sees “chillisid” roostetükid ning toru lähemalt uurides selgus, et see oli mõnusalt roostes. Ei teagi, mida teha — kas proovida puhastada või leida teine. Elu on seiklus.

Kastitäis muud nodi saabus ka.
* Tihendikomplekt igasuguse kraamiga
* Uus kett ja hammasrattad
* Õlipump (18% rohkem õlivoolu)
* Põhilaagrite sisemised poldid ja välimised väiksed poldid
* Nukkvõlli saaled
* Pressitavad õlikanali punnid
* Keermestatud punnid
* Uued silindripea poldid
* Ja kindlasti veel midagi, mis praegu pähe ei tulegi
Ja mida pole ja kuidagi tulla ei taha, on Truck norrise kraam. Tellimus sai läbi Amazoni tehtud, aga kuidagi limbosse oleks nagu jäänud. Pole raha läinud, pole kaupa teele pandud, aga Order received!

Halb on see, et kuut põhilaagrite välimist polti/tikke ei õnnestunud Rockautost saada. Siinkohal tekib küsimus: kas need tuleks päriselt pärast esmakordset lahtivõttu ikkagi ära vahetada? Sama küsimus kehtib kepsupoltide kohta — mis on päris elu versus see, mida ideaalis tegema peaks?
Siin on pilt sellest, kuidas ma kuskilt pikki harju ei leidnud, et õlikanaleid läbi käia. Seega pidin natuke leidlik olema ja vedasin traadiga ühe väikese harja läbi kanalite.

Kuna silindritel ei ole ranti ja hoonimise jäljed on endiselt olemas, jätaksin rõngad vahetamata. Võite julgelt öelda, kui see on loll mõte, aga praegu tundub see pigem üleliigne liigutus.

| 12.12.2025 at 23:45 |
|
l6hmus |
84` Firebird 5.7L
Tere,
Kaane ja kepsu poldid vahetaks ARPi omade vastu.
Sama ka harmonic balanceri omaga (kuna ka see on ühekordne). Nimelt endal osutus esimene simmer praagiks ja hakkas kohe lekkima ning see tähendas ka kohe järgmist polti.
Nuka osas, kui sa mingit väga hea diili ei saanud Amazonist võid mõelda ka see Soomest tellida (näitab, et 2 on kohapeal olemas).
link
| 13.12.2025 at 00:24 |
1 edit. Last edited 13.12.2025 at 00:29 by l6hmus
|
v6sa |
84` Firebird 5.7L
Südamerahuks võta rõngad kolvilt maha ja kontrolli lukupilud silindris üle. Kui on poole millimeetri kandis ja liibuvad korralikult, võid riskida. Rõnga saad silindrisse korrektselt risti kolviga lükates. Ma konkreetse mootori kõige kiiremini kuluva osa kõrgust hülsis ei tea, aga eks see kuhugi ülemise viiendiku kanti jääb.
Õlivõtturitoru rooste saad pudeliharja ja pesuvahendiga kätte ja siis uputa mõneks ajaks mootoriõlisse. |
| 13.12.2025 at 07:56 |
|
|