register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : millisest terasest raami teha?   1 2  
Poster Message
remps
millisest terasest raami teha?
tere,
oskab järsku keegi teadjam mees rääkida millisest terasest tuleks teha masinale raam, kas sobib tavaline must metall(piisava paksusega nt. 3-4mm) või vaja mingit eriterast selletarvis muretseda?
mõte siis lehtmetallist neli sobivate kurvidega riba lõigata ja need karbiks kokku keevitada.
plaanis midagi analoogset nagu tollel pildil..
25.05.2004 at 19:05
Vanaisa
  
Moderator
millisest terasest raami teha?
soojalt soovitaks titaani, kui materjali leiad ja hind ei tapa...

____________________________
KÕIK KASTIRATASTELE, SELTSIMEHED!!!
:evil
25.05.2004 at 19:25
urmas
millisest terasest raami teha?
Küsija ei tea ilmselt metallide töötlemise tehnoloogiast midagi. Selline küsimuse asetus on mull, mis mitte kuhugi ei vii. Oma valgete käekestega sa seda raami valmis ei tee, ega selle tegemist ka organiseeri.

Mida vaja: joonised, spetsifikatsioonid jne. tootmisdokumentatsioon
25.05.2004 at 19:40
diesel
millisest terasest raami teha?
pöördu mõne sarnaseid töid tegeva firma poole ja ehk siis on lootust. samas näiteks tugevusarvutuste jaoks mingite ehituskonstruktsioonide valemid ei sobi mitte. auto raamile mõjuvad sootuks teised jõud kui mõnele viilhallile. veel on võimalik sul teha see asi nö. vene meetodil, ehk paned tõesti ohtralt "tavalist" rauda. teed sel viisil raami valmis ja sõidad igavesti, tõsi miinuseks sel juhul on ilmselt raami mass, mis vast paari-kolme tonni kanti läeb, et tugevusvaru olemas oleks.
veel on võimalus kasutada mõnd olemasolevat raami. ehk siis osta valmis asi. mott.
25.05.2004 at 19:53
vvt
  
millisest terasest raami teha?
Kui sa soovid asjaga tõsiselt tegeleda, siis on mul kodus riiulis raamat "Ja postroju avtomobiil", kus sees on kogu teooria ot i do alates raamitüübi valikust kuini tugevusarvutuste ja kaalujaotuse väljaarvutamiseni. Lisaks veel tohutult juttu ja näiteid, isegi mõni täitsa hea disaniga vene iseehitatud auto. Sinu omaks saab mingise 250 rahaga ja asub Tallinnas.

Mingit kosmosetehnoloogiat selles pole, kasutatakse tavalist külmvalts nelikanttoru mõõdus 40x20x2 ja 50x25x2

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
25.05.2004 at 19:57 Last edited 25.05.2004 at 19:58 by vvt
remps
millisest terasest raami teha?
quote:
urmas: Küsija ei tea ilmselt metallide töötlemise tehnoloogiast midagi. Selline küsimuse asetus on mull, mis mitte kuhugi ei vii. Oma valgete käekestega sa seda raami valmis ei tee, ega selle tegemist ka organiseeri.

Mida vaja: joonised, spetsifikatsioonid jne. tootmisdokumentatsioon

miks sul siis kohe nii pessimistlik suhtumine? ..pole mu käekesed nii valged ühti :-/
..kül nende jooniste, spetsifikatsioonide ja tugevusarvutuste tegemise jaoks õige inimese leiab.
kusagilt tuleb ju alustada küsimist, pärimist ja uurimist
25.05.2004 at 20:42
diesel
millisest terasest raami teha?
well, antud juhul tundub, et alustada tuleks koolihariduse omandamisest. (paluks mitte solvuda) ja siis, olenevalt haridusest, kas teenida raha ja osta soovitav toode/teenus või siis juhul, kui omandatud metalli alane haridus, hakata ehk asja ise tegema. tõsi siis sa ilmselt enam ei pea siit pärima, millist terast kasutada, vaid võid hoopis meid õpetada.
jutu moraal on see, et pole sugugi mõistlik proovida nö. lambist teha autole raami. iial ei või teada, millise hoo pealt see sul otsustab pooleks minna.
ja ära võrdle seda näiteks külaseppade tehtud aiatraktoritega. traktor ei liigu auto kiirustel.
25.05.2004 at 20:50
vvt
  
millisest terasest raami teha?
Ähh, ära ole nii pessimistlik. Selleks arvutamiseks on üks peotäis valemeid, natuke konstruktorimeelt ning korralik keevitusoskus vaja. Muideks-autoraame tehakse sedasi, et üheski murduvas kohas ei tohi õmblusi olla, samuti tuleb teatud osad kinnitada poltliite või neetimise teel. On tehtav.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
25.05.2004 at 21:17
remps
millisest terasest raami teha?
arvan sama, et midagi võimatut selles asjas pole!
25.05.2004 at 21:31
diesel
millisest terasest raami teha?
kindlasti on kõik tehtav. kuu peale võib ka minna. aga igaüks ei lähe ja igaüks ei tee ka. just mõne tunni eest vaatasin üht kergelt sama suunitlusega asja, mis oli pealtnäha igati piisava tugevusega ja väljamaise analoogi järgi tehtud (piltide, mitte jooniste), no ja läks pooleks nigu tirtsti.
ehk, kui inimese hobi on ehitada autode raame, siis no eks võib ju proovida, aga kui neid tahetakse ka sihtotstarbeliselt pruukida, siis tasuks küll enne üheksa korda mõõta.
suht loogiline on arvata, et auto, millele ise raam tehakse on tõenäoliselt mõeldud õige teravalt sõitmiseks. ja kui siis midagi katki läeb ...
well, muidugi võib raam minna ka mõne uunikumi taastamiseks. no sel juhul ilmselt hilisemat valu saab olema kordades vähem ja ettevõtmine seetõttu ka ilmselt märksa suurema tõenäosusega võib edukaks osutuda.
25.05.2004 at 21:36
remps
millisest terasest raami teha?
loomulikult tuleb selliste projektide puhul 9 korda mõõta..
minu eesmärk ei ole kärmelt hunnik vanarauda mõtlematult kokku keevitada et siis hiljem seda lagunemas näha.
25.05.2004 at 21:55
urmas
millisest terasest raami teha?
quote:
remps:miks sul siis kohe nii pessimistlik suhtumine?
Sellepärast, et ma töötan firmas, mis ostab eesti turult kümneid tonne masinaehitusterase konstruktsioone, detaile ja sõlmi kuus ja põgusalt tean, milleks siinsed sepad võimelised on. Ma olen lasknud korduvalt alltöövõtjate poolt kokkukeeratud pa*ka emexisse vedada.
25.05.2004 at 21:57
blazerK5
millisest terasest raami teha?
muidugi sitt mida saad masstoodanguna võid emexsisse saata sepad ei tee seda ju omale! teine mees küsis lihtsalt nõu kurat võtaks miks on olemas foorum kui midagi küsida ei saa ilma et sind kohe maha ei tehtaks. Kõik kes kobisevad ja end targana tunnevad eks aidake siis inimest. Kõik ei jõua võibolla osta oma autole uut raami see vast ikka maksab$$$! (ärge solvuge!)

____________________________
LINCOLN TOWN-CAR 1978 (460cid)
26.05.2004 at 09:47
Andropov
 
millisest terasest raami teha?
Selliseks ehituseks sobiv teras kannab üldmarkeeringut "HGSA". Eestis ei tohiks seda mujalt leida kui Kavorist. Sellest terasest peaks viimane ka oma veerev-toodangu tugevust nõudvad sõlmed valmistama.
26.05.2004 at 10:10
Nuclear
millisest terasest raami teha?
Ilmselt ei küsinud teema algataja siit omale ei kooliharidust ega paremat tööd ega kellegi arvamust tema pädevusest antud teemal, suured mehed ei oska küsimusele vastata, vaid hakkavad imejuttu puhuma, shame on you !
Mis krdi taktikaga te siin üksteist nõustate sedaviisi ?
Las annavad need siis nõu, kes jagavad teemat ja las inimene proovib, kahjuks siin teemas väga haige paralleel laste foorumiga, kus kilgatakse rohkem, kui nõu antakse ....
26.05.2004 at 10:19
devilc
Moderator
millisest terasest raami teha?
OT: Kuule tuumamees, ma juba läbi mitme topiku vaatan, et Sulle ikka ei meeldi siinne foorum. Õnneks ei sunni Sind keegi seda lugema ega siin kirjutama, nii et selle asemel, et igas topikus inimeste kallal näägutada, võid lihtsalt ära minna, kui tunned, et asjad väga vastukarva on.
26.05.2004 at 10:27 Last edited 26.05.2004 at 10:27 by devilc (Moderator)
anti
 
millisest terasest raami teha?
Tuumamehe positiivsest ellusuhtumisest saate ülevaate kui vajutate Searh ja tuumamehe sõnavõtte vaatate :)

Mis puudutab raami iseehitamisse, siis unustage ära. Lihtsalt keevitamise kogemus ja materjali olemasolu ei tee inimesest inseneri. Mul sõbrad valmistavad custom-tsikliraame Euroopa turule ja juba see on kirurgitöö ja väga paljude erinevate tööriistade-pinkide kasutamisega seotud. Auto puhul aga massid teised ja tugevusarvutuste eest maksad sama palju kui algselt projektiks raha planeerisid.
26.05.2004 at 10:40
diesel
millisest terasest raami teha?
well, kui keegi ennast minu postidest puudutatuna tundis, siis on see tema oma probleem.
ja kui mõnele imbetsillile ei jõua kohale, misasi on auto raam (eriti pean silmas kiiresti sõitmise autosid), siis krt küll, pidage mokk maas ja ärge õhtuge mõnd teist lammast tõepoolest proovima seda ise teha.
raiuge oma peakolu sisse see lihtne asi, et raam hoiab kogu seda liikuvat kupatust koos ja õiges asendis. kui autol sõidu ajal järsku rattad lääpagi vajuvad, siis on väga suure tõenäosusega bambusesse minek kindel. rääkimata sellest kui asi pooleks läheb.
ja veel, teras pole puu, mis enne murdumist tükk aega ragisedes teada annab, et miskit on mäda.
ehk taaskorrates ennast, siis tee kas vene moodi, jõhkra koguse metalliga või osta õppinud inimestelt teenust või käi koolis ja õpi ise asi selgeks. rohkem võimalusi pole.
26.05.2004 at 10:48
askeldaja
 
millisest terasest raami teha?
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=10222

quote:
Samas müüa veel superkrossi Lada 2101 mootor 1,6l(täies võistlusvalmiduses) hind u.15Keek ja locosti e. Estfieldi raam hind u.3500Keek


Äkki on sellest raamist abi? :)
Kui see muidugi on vastavalt ettenähtud specsidele valmistatud.
26.05.2004 at 10:55
Mell
millisest terasest raami teha?
Olen kuulnud,et Inglismaal pidi olema välja antud raamat pealkirjaga "How to build your very own sportcar for £1000" või midagi sarnast (ei ole ingl.keeles tugev)...seda siis muidugi tingimusel,et oma töötunni hinne on 0,- ;)
Kapsas olevat olnud läbimõõdult oma 300lk ja päris põhjalik,alustades nullist...teemaks siis just Caterham&Estfield tüüpi kergkaalu aparaadid...kas keegi netist sellise teose ja selle tellimise kohta mingi info üles?Huvitaks ennastki,kui hind väga jõhker pole.

PS.Ise pole seda raamatud käes hoidnud,kuid info selle kohta inimeselt,kes ei soki niisama.

PPS.Pildil olev raam paistab muidugi olema midagi tõsisemat kui prosta Estfield

____________________________
Kaubalift 3,0 ja/või 4,0
26.05.2004 at 12:48
zeke
millisest terasest raami teha?
To mell mul on see raamat olemas. Ja pealkiri on Build your own sportscar as little as £250-and race it. Põhimõtteliselt on see EF aga nimi on teine Locost on nimi. EF on vähe muudet raamiga. Mingi raketi teadus see küll ei ole. Eestis päris mitu inimest ehitab seda. autoto foorumis peaks mingi teema selle kohta olema. £250 just välja ei tule kui just lammaris ei tööta. Löö googel'isse otsima locost ja sadu inimesi, kes seda üle maailma ehitavad. Enamus neit pole elu sees kruvikeerajatki kätte võtnud aga Locost valmib. Remps soovitan telli amazon vms sellisest kohast mõned raamatud a'la build your first hot rod vms. Seal kindlasti raamidest juttu.

____________________________
MX-5, 116
26.05.2004 at 13:07
Jesper
 
millisest terasest raami teha?
Omalt poolt kommenteeriks veel et £250 ei tule välja kui just esimeses kurvis surma ei taha saada :)

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
26.05.2004 at 13:11
margus61
millisest terasest raami teha?
Mul nt. sellises kapsas nagu "Hot Rodders Bible" on raami puudutav peatükk. Annab mingi ettekujutuse vanadest raamidest ja nende modimisest.

Viimase aasta jooksul oli miskis ajakirjas (kas "Hot Rod Magazine", "Popular Hotrodding" või siis "Rod and Custom" raami ja selle tegemist käsitletud. Oli küll kommertsmaiguline artikkel, aga step by step seletati ära. Mälu järgi seal just terve raamitöökoda oli ja tegi mida iganes. Küljed vist olid just nagu sa kirjeldasid sablooni järgi lõigatud. Otsi, ehk leiad üles.

Pole see raamindus vast nii hull midagi, kui kasutada õiget materjali, inseneriannet ja teiste kogemusi. Miskitele eelmise sajandi keskpaiga raamidele lastakse ju alatasa uuamate kärude front clip ette ja püsivad koos küll, kui ilusti tehtud ja tugevdatud on. Sellest on ka "Hot Rodders Bibles" juttu.
26.05.2004 at 13:21
remps
millisest terasest raami teha?
pead vist silmas seda samust artiklit millest ka selle pildi esmasesse posti panin otsisin siis selle lingi uuesti välja..
http://www.rodandcustommagazine.com/techarticles/60338/
26.05.2004 at 16:20
urmas
millisest terasest raami teha?
Hindadest: http://www.srbymichael.com/manufacturers/tci/pickup.shtml
Edit: komplektne kõigi vidinatega '32 Fordi sassii maksab $12,000
26.05.2004 at 20:53
tqhq.ee foorum : Vaba teema : millisest terasest raami teha?   1 2  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.