register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : lae vahetus  
Poster Message
capricorn
 
lae vahetus
Ei tea kas liigsest niiskusest või eelmise omaniku liigne AC kasutamine aga kui auto ostsin, lagi rippus, ja nüüd, lõppuks, täna hommikul võtsin otsuse vastu et aitab! Kiskusin siis lae autost välja, pool riiet oli veel selle pappi moodi asja küljes kinni, pool lahti, võtsin ja kiskusin siis täiest küljest ära ja pesin riide sellest svammist puhtaks. Nüüd siis on mul lae riie(selline eriti pehme ja õhuke riie, sinine, meenutab sametit aga ei ole) ja selline poole sendi paksune mitmest pappi kihist koosnev lagi(laineline). Kuidas ma nüüd siis selle riide sinna tagasi saaksin, ostsin pva liimi aga asi tundub kahtlane, kardan et tuleb läbi riide, proovisin kül ühe vana musta sokkiga puulaua külge ja algul oli hästi läbi näha aga pärast kuivamist ei olnudgi asi nii hull aga ikkagi ei julge nagu. Keegi teist kindlasti on sellise probleemiga tegelenud! igasugune info teretulnud!

____________________________
ex. Buick owner
Buick rocks
15.06.2004 at 23:49
antennimees
 
lae vahetus
Osta aerosoolpudelis moment liimi. See selleks ette nähtud ja ei ole vaja millegiga mökerdada. Lased õhukese kihi ja kohe riie takkajärgi. Omalgi varsti selline operatsioon ees seisab. Liim juba olemas aga tegemine viitsimise taha jäänud. Seda liimi peaks saama liimidele spetsialiseerunud poodidest ja ka autotarviku poodides peaks olema.

____________________________
'05 Chevrolet SSR & '03 Cadillac Escalade EXT
16.06.2004 at 07:38
svenson
lae vahetus
http://p206.ezboard.com/fv8hbodytalkfrm14.showMessage?topicID=1.topic
16.06.2004 at 07:40
VANFAN
 
lae vahetus
MOTIPIL on olemas spets.tekstiililiim aerosoolis. Küsi parimatest kauplustest. Ise olen seda testinud ja väidan ,et PVA-dele ja MOMENTIDELE teeb pikalt ära. Hind on tal muidugi suht kallis aga tulemus on hea.
16.06.2004 at 11:40
rollingjack
 
lae vahetus
aerosoolliimid on ka M3 -l olemas, mina sain TKA Baltist, Peterburi teelt, odavaks muidugi ei nimetaks, hind veidi alla 300 eegu.
16.06.2004 at 15:34
andre
 
lae vahetus
otsustasin siis lae korda teha. alustasin lae maha võtmisega, mis oli üks kergemaid tegevusi. kui lagi oli käes, eraldasin laeriide laepapi küljest. ka see polnud eriline probleem. tänu sellele poolmädale poroloonile jooksis riie väga ilusti lahti. peale seda viskasin riide pesumasinasse ning pesin ära, kuna jäid mõned plekid kaalusin ka uue riide ostmist, kuid ei leidnud poest sobivat. laepapi nühkisin vana t-särgist tehtud kaltsuga puhtaks. niiskust saanud kohad läksid koheselt puhtaks, ülejäänu vajas natukene tõsisemat nühkimist. kui papp ja riie mõlemad olid puhtad, läksin liimi otsima. lõpuks leidsin sobiva laki tänaval asuvast värvikeskusest. tegu oli motipi liimiga ning maksis ta 128 krooni. liimimist alustasin nii, et panin laevalgusti ava paika ja sealt hakkasin laienevalt edasi liimima. riide tõmbasin lihtsalt käeseljaga pingule, probleemideta tulid kortsud jne välja. vaatamata tundele, et kõik sujub hästi, tuli siiski välja, et riie läks natukene viltu, kuid õnneks mitte nii palju, et oleks vaja uuesti teha. kõik keerulisem osa tuli aga siis, kui oli vaja lagi tagasi panna. see ei tahtnud kuidagi õnnestuda, kuid samas tegin seda kõike üksi, kahekesi oleks parem lage tagasi panna. aa.. ja minul kulus grand am coupe laele üks purk seda liimi. uut porolooni ma vahele ei pannud. riie läks otse papile. mõningad kühmud, mis papil olid, paistavad, kuid üldiselt on üsna sile. ehk oli sellest pikast jutust kellelegi ka kasu.
01.07.2004 at 17:56
Junts
lae vahetus
Plaan endal ka kõik polstrid,ära vahetada-vana riie on maru kulunud.Lage esialgu tegema ei hakka,kuid ülejäänud detailidega tuleb hakata vaeva nägema.Plastmassi pealt vana riie maha ja uus asemele,eks ta üks paras n.....ss on aga vast saab hakkama,vaja siis seda sama motipi liimi ja mingi riie ja siis tegutsema ,detailid kiskusin ka juba lahti ära ja põhjamatt ka uus välja lõigata.
01.07.2004 at 21:02
Vanaisa
  
Moderator
lae vahetus
Kas see lae riie pesumasinas pestes välja ei veninud/kokku ei tõmmanud?

vana@sama töö ees

____________________________
KÕIK KASTIRATASTELE, SELTSIMEHED!!!
:evil
18.08.2004 at 11:25 Last edited 18.08.2004 at 11:26 by Vanaisa (Moderator)
capricorn
 
lae vahetus
välja kohe kindlasti ei veninud aga kokku tõmmbas kül natuke, aga mitte nii palju et tagasi ei oleks saanud panna.

____________________________
ex. Buick owner
Buick rocks
18.08.2004 at 21:09
Vanaisa
  
Moderator
lae vahetus
Nonii, lagi tehtud - oli täitsa lihtne selle Motipi liimiga liimida.
Asjal hoopis teine välimus kohe.
Ei hakanud masinas vana kaltsu pesema - käsitsi pestes sai 10 korda vett vahetatud, enne, kui puhtaks sai. 18 aasta jooksul on ikka üllatavalt palju igasugust saasta sinna riidesse imbunud :)

____________________________
KÕIK KASTIRATASTELE, SELTSIMEHED!!!
:evil
18.08.2004 at 21:24
walu
lae vahetus
Mure siis järgmine, et laeriie lahti ainult juhi kohalt aga servadest on kinni, maha ka päris veel kiskuda ei taha. Aerosool liim on hea mõte aga kuidas seda sinna vahele saada, ei taha riidele ju auku teha. Äkki saab kuidagi vedelat liimi süstlaga pritsides - on teist keegi seda varianti proovinud?
22.02.2005 at 13:10
ROKIPEER
 
lae vahetus
quote:
walu: Mure siis järgmine, et laeriie lahti ainult juhi kohalt aga servadest on kinni, maha ka päris veel kiskuda ei taha. Aerosool liim on hea mõte aga kuidas seda sinna vahele saada, ei taha riidele ju auku teha. Äkki saab kuidagi vedelat liimi süstlaga pritsides - on teist keegi seda varianti proovinud?

Võta ikka üks serv lahti arvan mina, ja siis ikka aerosooliga.
22.02.2005 at 13:33
MELKA
lae vahetus
Jou
Kui juba lahti, siis ka välja veninud. Niisama tagasi kleepides kipuvad lained sisse jääma, ja siis tuleb kõrvalt lahti jne. Kui vähegi viitsimist ja võimalik, siis tasuks ühes tükis ära teha.

____________________________
EagleVision, Ply Arrow
22.02.2005 at 18:47
bronec
lae vahetus
Jutt pole kyll usakast aga ehk on kellelegi kasuks. V6tsin siis laevahetuse ette kuna laeriie oli v2lja veninud ja katkine. Esiteks v6tsin esiklaasi eest(mis l2ks vahetusse nagunii), siis lagi lahti ja v2lja. Poole tunniga sai eemaldatud vana riie ja see porolon. Poest ostsin selle motipi spray-liimi(maksis 135 krooni). Kuna teist lage polnud v6tta siis ostsin lihtsalt teise riide kangapoest(mis sai kyll natukene paks valitud), riie ise maksis umbes 130 krooni(3x1,5m), riiet sai paras jagu ostetud, palju yle ei j22nud.Autoks 4-ukseline rootslane oli.Alustasin liimimist polstri esimesest otsast aga kuna riie oli paks ja polster mitte just k6ige siledam(igasugu kaari ja "kurve" t2is) siis ei tahtnud see riie kuidagi nendesse konarustresse j22da.Siin tuli appi super attack.Pool lage liimisin selle motipiga 2ra ja polnud tulemusega eriti rahul.Riie polnud nii k6vasti kinni kui mulle oleks meeldinud.Kuna oli just linoleumi paneks k88gis siis m6tlesin proovida sellist seina ja p6randamaterjalide liimimiseks m6eldud PVA laadset liimi. Kandsin liimi pintsliga suhteliselt paksult peale ja riie otsa,kuivas mingi tund-paar ja v6ttis nii k6vasti kinni riide et hiljem seda lahti t6mmata ei 6nnestunud kusagilt, niisiis minu arvates kordi parem kui motipi toodang(asi v6is olla lihtsalt selles et riie oli paks). Niisiis tuli katuseluugi kord millel oli sama riie kui muul laepolstril. Tunni ajaga sain kogu luugi laest maha(k6ike lihtsustas esiklaasi puudumine) ja teine tund kulus selle lahtiv6tmiseks-nuputamiseks. Sinna peale oli riide panek juba lihtsam, l6ikasin paraja suuruse v2lja, 22rtesse V kujulised l6hed keerakute peale ja liim vahele ja kinni, kuna 22red ei tahtnud eriti kinni j22da siis t6mbasin niidi-n6elaga liimi kuivamise ajaks riide 22red teiselt poolt omavahel kokku(vastaskylgede omad omavahel). Kuna n2dala sees aega pole siis tagasi pole veel asju j6udnud installida, eks ma j2rgmine n2dalavahetus kirjutan kuidas l6pptulemus j2i.Loodan, et ei pahandata, et usa autode foorumisse rootsi rauast kirjutasin. Loodan lihtsalt, et 2kki on kellelgi sellest jutust kasu.
28.02.2005 at 14:30
Maik
  
lae vahetus
On ka MOTIP-ist paremat spray liimi, ise olen sellega teinud enda auto kallal hetkel naha ja riide liimimist. Odavam oli ka _vist_ tsips, 99 eek. Ja kõik asjad mis vähegi korralikult on liimitud on külge jäänud kenasti. (terve vito buss seest riidega kaetud, fire nahkasjad, wooferi kast) . Ehk siis plastiku,puu ja metalli külge hakkab väga hästi. Kõvasti tõmmates tuleb muidugi iga asi vist lahti, oleneb ka liimi kogustest... :)

Hetkel marki ei tea, aga võin garaasist järgi vaadata.
Tartus riiet müüvas poes käivad müüja sõnul ostmas asja isegi need inimesed kes motip-it ise oma poes müüvad... pidavat lahti ikka tulema...



____________________________
2011 Chevrolet Camaro 2SS/RS
28.02.2005 at 15:11
walu
lae vahetus
Lagi liimitud, mingit teist liimi peale Motipi ma ei leidnud, mitteaerosoolseid kanga liime oli küll aga nendega ei hakanud mässama. Kogu riide võtsin muidugi lahti nagu soovitasite, ainult ühe serva jätsin kinni et viltu ei läheks. Kõige parem just ei saanud. Kõigepealt lasin kogu laepapile korraga liimi peale ja üsna kaugelt, et liim riidest läbi ei tuleks aga see liim imendus poroloni pooridesse ja riie jäi lahti. Seega esimene kord läks aiataha ja liimisin teist korda veel, nüüd juba järk järgult. Selleks aga kulus juba teine purk liimi. Päevavalges on näha, et osadesse kohtadesse on liimi ikka rohkem saanud ja surumisega kaasnenud näpulohud on sees. Seega soovitan omast kogemusest pihustada seda liimi ca 20cm kauguselt ja suruda riiet ühtlaselt hõõrudes. Loodan et jääb pidama ka.
02.03.2005 at 16:24
siximees22
lae vahetus
Kas keegi tallinnas teab mõnda head poodi kust selliseid kangaid osta...lagedele jne erinevates toonides..???


quote:
walu: Lagi liimitud, mingit teist liimi peale Motipi ma ei leidnud, mitteaerosoolseid kanga liime oli küll aga nendega ei hakanud mässama. Kogu riide võtsin muidugi lahti nagu soovitasite, ainult ühe serva jätsin kinni et viltu ei läheks. Kõige parem just ei saanud. Kõigepealt lasin kogu laepapile korraga liimi peale ja üsna kaugelt, et liim riidest läbi ei tuleks aga see liim imendus poroloni pooridesse ja riie jäi lahti. Seega esimene kord läks aiataha ja liimisin teist korda veel, nüüd juba järk järgult. Selleks aga kulus juba teine purk liimi. Päevavalges on näha, et osadesse kohtadesse on liimi ikka rohkem saanud ja surumisega kaasnenud näpulohud on sees. Seega soovitan omast kogemusest pihustada seda liimi ca 20cm kauguselt ja suruda riiet ühtlaselt hõõrudes. Loodan et jääb pidama ka.
08.04.2010 at 11:57
PTC
  
lae vahetus
vana teema aga - enne talve sai samuti laepolster ära vahetatud mingi teroson nimelise spray liimitaolise tootega. Kuumade ilmade saabumisega aga tuleb see polster (tegelt selline auguline vinüül) rõõmsalt maha. Enne kui ebay "buy" nuppu vajutada uuriks kas kohapeal on samuti olemas mõni koht kust laepolstreid, liime ja 3 mm porolooni osta saaks?
03.08.2014 at 12:24
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : lae vahetus  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.