» tqhq'st

tqhq'st
» Miks?
» Kes?
» Linkimine
» Kopeerimine

tqhq.ee eesmärgiks on levitada eestikeelset informatsiooni USA autode ja kiirendusvõistluste kohta.

 

Eelkõige pühendub sait klassikalistele muskelautodele aastatest 1964-1974 ja nende tänapäevastele järglastele - Camarole, Mustangile ja Firebirdile. Sekka ka Corvette'e ja stiilsemaid autosid varasematest kümnenditest.

 

Miks?
 

Rahaga on paremat teha kui steriilsete isikupäratute luksusautode liisingu peale kulutada. On autosid, mille üks silinder arendab sama võimsust kui terve F1 mootor, kiirendus 0-100 km/h 0,5 sekundit.

Modifitseerimine/"tuunimine" on tohutult rohkem kui velgede ja stereo vahetamine, hõlmates sisuliselt kõiki osasid, mida toodavad lugematu arv aftermarket ettevõtjaid.

Aastate jooksul kogunenud tuttavad räägivad sageli, kuidas nad aeg-ajalt viivad sõitma paadunud BMW, Ferrari jne omanikke ja lasevad tunda üle 7-liitrise V8 mootri brutaalset jõudu ja müdinat. Mõne päeva pärast tuleb juba koos vastavaid müügikuulutusi uurida ja konsultatsiooni jagada.

There is no replacement for displacement

There is no substitute for cubic inches

Nothing beats cubic inches

Too much is not enough

Overkill is just about enough

Fuck the fuel economy

In torque we trust
 

Eesmärgiks ei ole saada "Eesti parimaks", vaid teha võimalikult rohkem scene'i jaoks. Arvestada tuleb, et kuna ala on inglisekeelne, siis tuleb paratamatult see omandada. Loodetavasti on sealjuures abiks ka meie sõnastik. Põhirõhk on pööratud algteadmistele, eeldusel, et igaüks hakkab hiljem iseseisvalt materjali otsima vastavalt oma eelistustele.

Hindamatu väärtusega infot ja nippe saab vastavasisulistest interneti listidest/jututubadest, millel on tuhandeid liikmeid. Igale küsimusele tuleb mitmeid või mitmekümneid vastuseid. Aga see nõuab "erialase" inglise keele oskust. Väärtuslik ja operatiivne teadmisteallikas on saamas ka meie oma foorumist, kus on hetkel üle kaheksasaja kasutaja, kelle hulgast leidub enamasti ikka keegi, kes oskab ja saab nõu või jõuga aidata.

Kui sa oled huvitatud USA autodest või drag racingust, võta ühendust, et arutada mõlemale poolele kasulikku koostööd.

 

Kes?
 

tqhq.ee lehekülgede peamisteks tegijateks on:

Pärtel: Arvab, et kuuptollid on alati lahenduseks, aga ülelaadimist soovitab ka kõigile, kellega üle viie minuti räägib. Lemmikauto: '70 LS6 Chevelle, '69 Chevelle ja '82-'92 Camaro. Erihuviks kiirendusvõistluste karmimad klassid, alates 2000 hobujõust, eelkõige Pro Modified, Top Methanol Funny Car ja Fuel Funny Car, sekka ka Fuel Altered. Hetkel otsib sobivat autot ja aega sellega tegelemiseks.

Newton: meeldivad Mopari ja GM-i klassikalised ja uuemad muskelautod, näiteks Dodge Charger ('68-'70), Dodge Challenger ('70), Pontiac Firebird ('67-'68, '82-'90, '98-), aga ära ei ütleks ühestki muskelautost. Kirjutab vabalt mootoritehnikast, kuigi asjast eriti midagi ei tea.

Peep: tõsine autofanaatik, kelle kätest on läbi käinud mitme maailmajao kiireid masinaid - seetõttu oskab rääkida, mis värk tegelikult on. Praeguseks on uuema aja moditud muskel tema garaazhis asendunud klassikalise '69 Camaro SS-iga. Kinkis meile sellise suhtlusvahendi nagu teadetetahvel ja mitu meeldejäävat audiovisuaalset elamust.

Lasa: tema Corvette'i sait oli püsti ammu enne tqhq'd ja tema algatusel sai tqhq endale jututoa.

Meiega saab ühendust tqhq@tqhq.ee.

 

Linkimine
 

Linkimine tqhq.ee lehekülgedele on väga teretulnud. Linkida võib nii tqhq.ee avalehele kui ka suvalisele artiklile ning selleks pole vaja eraldi luba küsida, vastupidi, oleme rõõmsad, kui keegi meid linkimise vääriliseks peab. Samas oleme siiski tänulikud, kui linkimisest aadressile tqhq@tqhq.ee teada annate, nii saame teada ka teie lehekülje olemasolust - me oleme väga huvitatud kõikidest teistest Eesti lehekülgedest, mis meiega sarnast temaatikat puudutavad ja samu vaateid jagavad. Ühtlasi saame teile teada anda muudatustest meie saidil, mis võivad mõjutada teie lingi funktsioneerimist. Võimaluse korral lisame teie saidi lingi ka meie lingikogusse, soovi korral saate seda teha ka ise.

 

Siiski on mittesoovitav selline linkimine, kus tqhq.ee materjali esitatakse freimis, mida ümbritseb mingi muu info, navigatsioon või reklaamid. Selle asemel tuleks tqhq.ee avada kogu aknasse:
(<a href="http://www.tqhq.ee" target="_top">www.tqhq.ee</a>)
või uude aknasse:
(<a href="http://www.tqhq.ee" target="_blank">www.tqhq.ee</a>).

Ilma tqhq.ee loata on keelatud selline linkimine, kus tqhq.ee saidil olevat teksti, pilte, audio- või videofaile või muud informatsiooni esitatakse osana mõnest muust leheküljest selliselt, et pole nähtav vastava informatsiooni tegelik kontekst tqhq.ee saidil, sh. artikkel, kus vastav informatsioon esineb, tqhq.ee logo ja navigatsioonimenüüd.

Kui linkimise osas on mingeid probleeme või täpsustavaid küsimusi, võib meilida tqhq@tqhq.ee.

 

Kopeerimine
 

tqhq.ee lehekülgedel olevad materjalid on autoriõigusega kaitstud ja nende kopeerimine ilma tqhq.ee ja/või konkreetse autori loata on keelatud, välja arvatud otseselt Autoriõiguse seadusest tulenevad erandid. Siinkohal ei sooviks autoriõiguse põhitõdesid lähemalt selgitama hakata, ehk piisab mõnest lihtsast küsimusest-vastusest, et selgitada, mis on lubatud ja mis mitte:

1) tqhq.ee leheküljel on üks väga ilus pilt '79 Corvette'ist ja soovin seda kasutada oma leheküljel, kas ma võin seda teha?

Pilti ei või kasutada selleks luba küsimata, tuleks meile meilida ja kirjeldada, kus ja kuidas soovite pilti kasutada. Me võtame ise ühendust pildi autori ja auto omanikuga, kes saavad anda loa pildi kasutamiseks. Küsida tasub ka seepärast, et tihti on meil võimalik pakkuda täiendavat materjali ja piltide puhul näiteks paremaid/suuremaid originaalpilte. Üldjuhul on pildi kasutamise tingimuseks see, et pildi juurde lisatakse link selle allikale. Märkusena veel, et tavaliselt pole mõtet meilt küsida luba piltide kasutamiseks, kui allikaks on märgitud mõni USA sait või isik. Oma sooviga tasub pöörduda otse allika poole, kuna me oleme pildi küsinud vaid oma lehel kasutamiseks ning meil pole õigust seda luba teistele edasi anda.

2) Panen kokku juttu Chevy Camarost ja leidsin, et tqhq.ee's on '67 Camaro kohta pikk jutt, mille sooviksin oma kodulehele/raamatusse/kuhu iganes panna.

Teksti kopeerimine on samuti keelatud, kui selleks pole tqhq'st luba saadud. Vastava loa saamine on kahjuks vähetõenäoline. Põhjusi selleks on mitmeid. Esiteks, kui oled juba võtnud vaevaks oma lehekülje teha, ei tohiks ka iseseisev algmaterjalide kogumine ja nende läbitöötamine ülejõukäiv olla. Kui aga probleemiks on hoopis lehekülje tegemine, siis aitame hea meelga, tasemel kaastöid oleme alati valmis meie saidi vahendusel kättesaadavaks tegema.

Teiseks eelistame, et meie poolt kirjutatu oleks kättesaadav koos muu meie lehekülgedel oleva infoga, mis on abiks kirjutatu mõistmisel ja annab väärtuslikku taustinformatsiooni.

Kolmas ja võib-olla kõige olulisem põhjus on aga see, et kui meie saidi sisu kopeeritakse, siis jääb ju tegelikult eestikeelse kasuliku ja huvitava informatsiooni hulk endiseks, teie lehele kopeeritud info on leitav ka meie lehelt ning mingit uut lisaväärtust ei looda. Meie aga näeksime meeleldi just seda, et tekib uusi sisukaid lehekülgi, kus on originaalset ja mujalt mitte leiduvat infot USA autode, nende ajaloo, tehnika ja modifitseerimise kohta.

3) Sain tqhq.ee leheküljelt teada, et '70 LS6 Chevelle'i võimsus on 450 hj 5600 pöörde juures. Sooviksin selle fakti ära mainida oma uurimustöös/kodulehel.

Palun väga! Tegu pole (loodetavasti) tqhq.ee ega konkreetse loo autori loomingu, väljamõeldise või kätetööga, vaid faktiga. Faktid aga pole autoriõigusega kaitstud, seega võib neid vabalt kasutada, kui vaid algallikat usaldate. Autoriõigusega lähete pahuksisse vaid siis, kui lisaks faktidele kasutate ka ulatuslikult meie lehel olevat sõnastust, näiteks mainitud auto kirjeldamisel.

Mõistagi, kui olete meie leheküljel olevaid fakte tihti oma töös ära kasutanud, oleks kena, kui meie saidile ka viitaksite.

Kõik linkimist ja kopeerimist puudutavad küsimused ja soovid on oodatud e-mailile tqhq@tqhq.ee.

 
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.