register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguil   .. 3 4 5 6 7 8 9 ..  
Poster Message
Jesper

Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguil
No selles suhtes ikka saab võtta küll, et noh kui kerida näiteks sinna kohe päris algusesse välja, 50ndate USA-sse, siis kas üleüldiselt kõik tegid rodimeestele tubli töö eest pai ja politseinikud seisid kruiisi ajal rivis ja tagusid kulpi või?

15.09.2011 at 23:04
Lowrider
quote:
Maik:
olgem ausad, vähemalt Viljandis pole kütt mitte midagi.... siin sõidab kasvõi c3 tänaval on juba äge... :)

Ma Põltsamaal vahin suu ammuli juba kui mõni Chevy Tahoe ringi sõidab :D . Aint Dodge Ram'idest on meil üleküllus :D .

Sorry for offtopic
aga kasulik teema see siin, ise ka väikest viisi hot rodide fänn, ja ega lowriderid on ka selline teema et küll ma tulevikus hakkan pead valutama kuidas nendega legaalselt liigelda.
15.09.2011 at 23:09
hirax

quote:
Jesper: Ma pigem küsiks vastu, et millistele faktidele baseeruvalt sa üldse eeldad nagu ARK mitte mingil juhul ei lubaks mitte üheski vormis hotrodi teedele?

Ma isiklikult olen endale kõik asjasse puutuvad nõuded ning seadused selgeks teinud ja ei näe nagu mingit väga kohutavat probleemi, on variant a, b ja mõnel juhul ka c.
Aga millise variandi alla läheks katmata ratastega hotrod, millega saaks sõita ka avalikel teedel ???
Nagu näiteks selline (isiklikult minu jaoks kõige klassikalisem):

Sellisega ei ole ju ARK-i asja ühegi variandi juures &(
Omaarust olen ma nõudeid lugenud ja sellise masina meil arvelevõtmise võimalus minu arust lihtsalt puudub.
Kui leiadki tooriku, siis ei ole selliselt ehitatu ju tehasekonditsioonis.
Kui teed omavalmistatud sõidukina, siis väänatakse ju need CO , katalüsaatorid ja muud euronõuded kaela...
Või on siis võimalik auto ehitusaasta näiteks 2015 ja mootoriks kolme karburaatoriga flathead või mis veel hullem, mingi 80-ndate bensuõgija ... &(

Ausalt ja norimata - ehk räägid oma variantidest.
Kas on midagi viimasel ajal nõudmistes midagi muutunud või olen ma ise midagi tähele panemata jätnud.

15.09.2011 at 23:36
Varblane
15.09.2011 at 23:44
Riho
quote:
hirax:
quote:
Jesper:
Kui teed omavalmistatud sõidukina, siis väänatakse ju need CO , katalüsaatorid ja muud euronõuded kaela...
Või on siis võimalik auto ehitusaasta näiteks 2015 ja mootoriks kolme karburaatoriga flathead või mis veel hullem, mingi 80-ndate bensuõgija ... &(

Ausalt ja norimata - ehk räägid oma variantidest.
Kas on midagi viimasel ajal nõudmistes midagi muutunud või olen ma ise midagi tähele panemata jätnud.

Iseehitatud sõidukil lähtutakse CO jms normide määramisel tehnika sünniaastast, mitte auto ehitamise aastast. Ehk, kui sul on '65 aasta mootor-kast, siis see on ka aluseks.
Ei ole tähele pannud, et see viimastel aastatel muutunud oleks.
Piiratud on roolisambad, veermiku detailid.
16.09.2011 at 00:46
Jesper

quote:
hirax:
Aga millise variandi alla läheks katmata ratastega hotrod, millega saaks sõita ka avalikel teedel ???

Mina isiklikult üritaks disainida poritiivad, mis on rattale võimalikult lähedal, sama värvi jne, et neid on halvasti näha. Variant kaks on teha ükskõik millised poritiivad ja need pärast registreerimist lihtsalt garaaži jätta.

Variant kolm on ehitada poritiibadega auto:
http://www.so-calspeedshop.com/images_new/gallery2008/Coupes/J.J._Barnhardt_32/jjgold32-1.jpg

Variant neli on teha midagi üldse huvitavamat, aga samas stiilipuhast:
http://www.hotrod.com/featuredvehicles/hrdp_0807_1997_chevy/photo_01.html (minu tagasihoidlikul hinnangul on selle auto valmistaja tööd antud ala lati nii kõrgele tõstnud, et teistel läks viis aastat aega matsu lahti jagamiseks ja läheb veel viis järgi jõudmiseks)

Variant viis on kirjutada foorumisse et "need ei ole ju ükski mingi hotrod" ja üldse mitte midagi teha (kõige populaarsem).

16.09.2011 at 01:41 1 edit. Last edited 16.09.2011 at 01:52 by Jesper
DevilDeVille

quote:
Jesper:Variant viis on kirjutada foorumisse et "need ei ole ju ükski mingi hotrod" ja üldse mitte midagi teha (kõige populaarsem).

naiss biiei, sellise plääni tugedertulemine oligi mu kuumaoraunistuse kvintessents :)

atõsisemalträäkides, kuidas oleks rootsi a-traktorite siinse regamisega lood?

16.09.2011 at 10:06
Motorist

No aga vaideleme veel siis.

Ütleme et raam on ühe margi oma, numbriteta
Mootor teise margi oma ja ntx 30 a uuem.
Sillad on kolmanda margi omad ja raamist ntx 20 a uuemad
Kere on tugevalt modifitseeritud ja üldse neljandalt margilt ja vb vanem kui kõik muu mudru.
Plus katmata rattad, katmata mootoriruum, omavalmistatud kinnitused ja kronsteinid?

ARK vanad saavad sellisest autost üleüldise kõhulahtisuse milles oled kui ehitaja süüdi. Kedagi ei huvita ntx et edendad hobiautonduse kulgu ja näitad eeskuju omakätega ehitvatele noorhärradele.
MA arvan et ARK platsilt pekstakse minema ükskõik kui lahe ka selline Rodi oleks.

16.09.2011 at 10:11
mats36
pUhtalt näituse jaoks pole vaja üldse asja ju arvele võtta. Kurisi ajaks keerate mõningased muud numreod külge ja asi ants. Lihtne targutada kuid raske teha - politseihärra võtab nii või naa vahele.

Samas kui on keevitajapaberitega inimene käepärast võtta ja on korralikud kinnitused siis keevise poole pealt peaks asi ju jonksus olema. Maantee ametist loen mina välja, et

Üksikkorras valmistatud M1 ja N1 kategooria sõidukil peab olema omavalmistatud kere või raam. Pidurisüsteem ja rool peavad olema tehases seeriaviisiliselt valmistatud autolt. Vähemalt järgmised osad ja seadmed peavad olema e- või E-sertifitseeritud:

esiklaas;
turvavööd;
rehvid;
valgustus- ja valgussignalisatsiooniseadmed;
tahavaatepeegel.

Niiet oletame. Raam on mingise chevy kastika oma. Selge. Keevitad mingise plekist kuudi sinna peale, kasutad vii eighti ja muud jutud. Täidad need E sertifikaatide nõuded. Roolisüsteemi võtad mõnelt vanemalt fordilt vms - vahet ju eriti ei ole. Pidurid surud endale meelepärase margi omad alla. Kui nii võtta siis on ju asi imelihtne.

Kas poleks mitte lihtsam kirjutada maanteeametile ja õigsust nõuda? Ehk proovipärast mingisugune avaldus teha ja seejärel asju vaadata? Samas avalduse sisseandmiseks peavad olema 2 piiblitäit jooniseid jne.

Ükskord tuleb see tee niikuinii läbi käia. Kas siis approval või denial tagajärjel..
16.09.2011 at 12:06
Astro SS
Omast kogemusest võin öelda,et isetehtud sõiduki valmistamise avalduse jaoks EI ole vaja tervet entsüklopeedia jagu pabereid.

Teed avalduse koos täpse tehnilise kirjelduse ja eskiisiga, kui teema sobib ARK tegelastele ,siiis saadetakse sind ekspertide jutule.

Lihtsam on ehituse algusest alates eksperdiga asju ajada ja kontuslteerida.

Minu 'projekt' eksisteerib tänaseni ainult paberitel.

16.09.2011 at 13:36
Motorist

Kulla mees, kui teha pesueht rodi siis kasutatakse vaid ajastu truusid detaile.
Mingeid E tähisega s.tta sinna külge pookida oleks intsest.

Kas me räägime hotrodidest või streetrodidest?

Okei ma saan aru et rehvid jah on arusaadavalt kasutuskõlblikud ja uued, küll aga annab sebida neid vanaväljanägemisega uusi.

NB! näituse jaoks hotrodi ehitada ei oleks vist mõtet, sõita ja V8 ga linnauulitsatel plödistada sooviks ju ikka ka.

Millal sa oled HOTRODIS näinud turvavöösid?

Käsitsi ehitaud vanal autol on ka esiklaasi üliraske nagu e tähisega saada või mis`?

Puhtalt juba selle E tähisega n.ssimisest tekib isu mitte hakata eestis asja ajama. Kaotajaks jääd juba eos. Muud riigid on märksa tolerantsemad.

Kui keegi viitsiks kampa lüüa ja aidata jõuga siis on omal rodi idee ja materjal 78 protsenti ka koos juba. Eks hiljem näeks mida AS EESTIVABARIIK lubab ja mida mitte. Pakkumine on täitsa idee et on vaja aegajalt kodaniku kes viitsiks olla õhtuti natuke abis. Tööjõudu ise enam palkama ei hakka, ei ole korralike mehi võtta.

16.09.2011 at 13:40
mats36
Ma ei taha väga nöökima hakata aga oma turvalisus loeb ka midagi. Igaüks võib olla oma sõidukogemustes ülikindel ja et ''Ah mis see s**t ikka on, ei pane ma kusagile kraavi''. Aga vot ükshetk lendab see vana väljanägemisega rehv ka õhtale ja kui peaksid maanteel olema siis rodina jookseb see masin veel kiiremini teelt välja.

Seda ma tean jah, et ajastutruu detaile kasutada. Ehitada võid ju ükskõik mida, aga ajastutruu detailidega ei saa Eestis sellist asja arvele. Meie riik on tõesti elamise poole pealt väga 5, ei ole orkaane, vulkaane ega veel mingisuguseid tuumakatastroofe. See-eest on aga p**s seadused ja just eriti neljarattaliste liikurite kohapealt.

Kõige targem ongi nagu Astro mainis, et konsulteerida registrikeskuse ekspertidega. Ei ole mõtet mingit liitu kokku ajada ja seejärel minna tõrvikute ja harkidega ARK-i büroo ette hot rodide eest võitlema.

Okei.. aitab küll, ma ei viitsi eriti hakata vaidlema nendega, kes tunnevad hot rodindust kui oma viite sõrme. Ehitage, ehitage ajastutruult, sõitke ajastutruult ja olge õnnelikud.

Peace,
Mario
16.09.2011 at 14:22 1 edit. Last edited 16.09.2011 at 14:23 by mats36
PlyVal64
quote:
hirax: Aga millise variandi alla läheks katmata ratastega hotrod, millega saaks sõita ka avalikel teedel ??? Nagu näiteks selline (isiklikult minu jaoks kõige klassikalisem):
Nii lihtne küsimus? Otse loomulikult on kõige lihtsam ja peaaegu et vaevata teguviis teha sellest läbi kiirenduse- ja tehnika alakomiteede võistlusauto ja saada punane number. Ja see oleks ka aus, sest just nendest dragrace alguse sai ja kes oleks selle vastu, kui kasvõi bracketis mõni selline hullaks?
Võid sõita avalikel teedel, küll piiranguga ;) Aga Sa ju ei pannud tingimuseks "iga päev ja igal ajal".

Iseenda rodi projekt, millest siin on näha veel Pelle tehtud eskiis, seisab ikka veel täpselt samas seisus - puhastatud/krunditud kere on õues ja ülejäänud kereplekid kenasti katuse all kuivas. On siin vahepeal paar "tuhinat" peale tulnud, sai mõõdetud näiteks Rexeri vana raami perfektne sobivus kesta alla, kuid nii on asjad jäänud. Aga just eile mõõtsin kere jälle üle ja kontseptsioon on pisut muutunud. Vägisi kisub vanatehnikale sappa sobiva O1 elamu poole. Toas on ruumi täpselt 2-meetrise 2-kohalise voodi jaoks, pakiruumi pisike söögitegemise nurgake ja ette tiisli peale kapoti alla keemiline WC. Tõstad kapotikaane üles, tuleb see koos telgiga, poed sisse/lukk kinni ja ajad asja ära (oluline just naisterahvastele). Alles jääb kenasti tagumine aknalaud ja armatuurlauast saab teha ustega laekad (need ongi originaalis võtmega avatavad!).

Aga hot-rod'idest rääkides, siis osavnäpud on näiteks sellise üli cooli aparaadi valmis teinud :D See on liiga lahe asi, et mitte mõne USA-rauast kastika kasti kaunistada dragil nn"boksiautona" vms. Ainult tagarattad vajaks välja vahetamist mõne laia slicki vastu.
16.09.2011 at 14:57 2 edits. Last edited 16.09.2011 at 15:02 by PlyVal64
Motorist

Turvöö turvavööks, eks ilmselt selleta ei pääse.

Eelnevale külkale viidates
Nagunäha on külasepad ilmselt üritanud sellest snitti võtta. Kuid nagu alati on väljakukkunud selline jura mis saab vaid vene s.tast välja kukkuda.

Sama teema on ka kõigiga kes on üritanud meitel mossest või muust vene autost teha mingit wannabe hotrodi. Kellegil pole veel siiani asi õieti ja kenasti välja kukkunud.

16.09.2011 at 15:37
Motorist

Aga veel.
Mul on puudu teine selline latern.

Vajan sellist teist veel , arusaadavalt kindlal eesmärgil.

Teises foorumis pakuti välja et tegu võib olla mingi pooluniversaalse sotsialismimaade tõstuki töötulega või millegi sellisega. Gosti tal peal pole.
Kuid kuju on minu silma jaoks igati perfektne.

Juhul kui kellegil on või teab sebida mulle, siis paluks teade privasse.

Tänud ette.

16.09.2011 at 15:53
Tyymiiz

Pole just teab mis spetsialist, kuid jah, kui taga ajada seda hot rod-i ajastu asja, siis kas ei peaks ka masin sama ajajärgul ehitatud olema ? Saab ju väga kaunilt, tänapäevaseid "E" nõudeid ja muud seesugust järgides, kasutada vastavaid "võõrkehi" oma masinal- silmaga vaadates ei tohiks nad omada olulist vahet, kuid jah, kui väga järge ajada, siis üllatuseks leiad,et tuleklaasil on E tähisega tänapäevane variant. ! Ka autoklaase on võimalik hankida mustmiljonis erivariandis ning kui klaas kergelt keresse uputatud oleks, ei ole ka seda E tähist näha (vajadusel jätta salaluuk ARK tegelaste tarbeks )
Heaks näiteks võtaks Motoristi tuleklaasi,mille päritolumaaks eeldan olevat CCCP ja olen enam kui kindel, et sel klaasil puudub "E" tähis. Antud klaasi saaks edukalt asendada "E" tähisega ehitud golf I, vw polo vms tuleklaasiga ilma, et silma riivaks.
Andestage, kui nüüd miskit valesti arvasin, kuid see on minu nägemus.

16.09.2011 at 23:33
ERAK

rootsis sellised massinad registris... ja müügitekstist tundub, et tänavalegaalsed/probleemivabad :P

http://www.blocket.se/jonkoping/Jack_Daniel_s_for_sale_35988468.htm?ca=11&w=3

rehvide müük
16.09.2011 at 23:40
Tim

Rootsis on ka parempoolse rooliga autod registris ja tänavalegaalsed.
17.09.2011 at 11:56
Jesper

Noh, Rootsis saab teise mehe ka enda nimele arvele ;)

17.09.2011 at 12:16
Jesper

quote:
Motorist: Kulla mees, kui teha pesueht rodi siis kasutatakse vaid ajastu truusid detaile.
Mingeid E tähisega s.tta sinna külge pookida oleks intsest.

Selliste nõudmiste puhul on võimalik variant võtta ehitamise aluseks korras paberitega ennesõjaaegne auto, neile kehtivad ümberehituste ja tehnonõuete suhtes tootmise ajal kehtinud nõuded. Ja näiteks Fordi puhul kui valid õige tooriku siis neid on tehtud V8 mootoritega jne. Ma ei ole 100% kursis kõigi EL riikide lokaalsete regulatsioonidega, aga sügavalt kahtlen selles, et kuskil saab arvele from scratch iseehitatud ilma turvavöödeta auto.

See igasugune nipitamine (stiilis kõigile nõuetele vastavad E-tuleelemendid ja klaasid vintage korpuses) on igal pool tänapäeva hotrodinduse argipäev.

17.09.2011 at 12:28 2 edits. Last edited 17.09.2011 at 12:30 by Jesper
Motorist

Ma tahaks elle tule teema kohta öelda et tavaliselt on lisaks E tähisele on samal klaasil ka igasugused muud kirjad ja tootja jne. See rikub üldpilti.
minu näidatud laternal ei ole näituseks ühtegi üleliigset kirjet, mis teeb asja eriti kenaks. Samuti on ntx pobedal kasutatud tavalised klaasist tagatuled väga kenas sest nad ei oma ühetegi üleliigset kirjet.
Eriti bro oleks ehitada rod kasutades vaid vanu asju, mitte ostes neid poest või tellides. Ehk siis lähtuda sellest et paned idee paika ja kondad vanu asju otsides mitu aastat nii ebays kui ka vanaraami laatadel.
Iga uuena ostetud asi muudaks mu arvates nimetust Hotrod suunast sinna streetrod poole kuni veel peenemate nimetusteni välja.

Eriti peen oleks näituseks kasutada kus võimalik ka vanu korralike polte ja muid lahendusi, vanu lõdvikute kinnitamise vahendeid jne.

Samas on see vaid minu arvamus. Ma ei vaidle vastu et saab ka teisti kasutades vaid uusi asju ja luues ilme et tegu on millegi vanaga kuid see pole see.

17.09.2011 at 13:25
Jesper

No jah, kogu see jutt kaldub täpselt sinna auku, et "see pole ju mingi hotrod, seega ARK ei luba hotrode". Eks ilmselt jah, kui absoluutselt kõike peab saama mida sina tahad ja misiganes kompromissid on eos välistatud, siis see asi on tõesti "võimatu". Alati on kergem olla see kutt kes otsib põhjuseid miks ei saa, kui see kes leiab võimalusi kuidas ikkagi saab. Samas viimaseid nimetatakse tegijateks, esimesi aga rohkem... noh, teate isegi kelleks.

Ma ise rootsi keelt ei valda, aga ma võin kasti õlle peale kihla vedada, et nullist ehitatud autol peavad seal ka tuled, viled ja vööd nõuetele vastama. Need asjad mida piltidel näidatakse on ilmselt tehtud selle nipiga, mida ma eelmises postituses kirjeldasin ja mis töötab ka Eestis. Soomes on raudselt nii, seal veel käib ümberehitusel mingi meeletu protsentide teema jms. Ei ole päris nii et teen mida tahan, ilge nipitamine on.

17.09.2011 at 13:43 2 edits. Last edited 17.09.2011 at 13:47 by Jesper
Motorist

No ütle siis välja juba kui suur soov on mainida ! :D

17.09.2011 at 13:47
Jesper

Kunagi oli siin selline kasutaja nagu driver... :D

17.09.2011 at 13:49 1 edit. Last edited 17.09.2011 at 13:51 by Jesper
Jesper

St noh ma niisama paneks ette teemaarenduseks, et arutelu alampealkirjaga "miks ei saa" ei aita kedagi ja viib välja ainult mõttetu ventileerimiseni teemal "ARK on loll". Kui selle asemel kirjutaks pigem selles võtmes, et "kuidas võib-olla saaks", siis okei, võib-olla see ei ole kõige puritaanlikuma vaatenurga järgi enam hotrod, aga vähemalt kellelgi võib sellest mingit kasu olla. Foorumis on mitmeid inimesi kellel on nende nõuete ning ise- ja ümberehitustega laialdased praktilised kogemused, aga keegi ei viitsi mingite ARKi peksmise orgiate vahele oma näpunäiteid postitada.

17.09.2011 at 14:02
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Hot Rod projektid - pooleli või alles ideede otsinguil   .. 3 4 5 6 7 8 9 ..  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.